Excursii locale

extindem orizontul

situri istorice ♦ tururi de mănăstiri ♦ Safari în Deltă ♦ Safari pe bicicletă ♦ Munții Măcin

Poți încerca

 

Situri istorice

Cetățile Dobrogei

Argamum ♦ Enisala ♦ Histria ♦ Ibida

safari pe bicicleta

În natură

Ciclismul vă oferă un mijloc ideal pentru explorarea naturii. Străbătând ținutul cu bicicleta, adânc în pădure, pe drumuri sau pe dealuri, puteți atinge toată frumusețea pe care nu o puteți vedea din mașină. Pentru Turul Lacului Razim oferim asistență tehnică și logistică (trasee optime recomandate, gustări, mecanici, transport pentru tururi lungi). Recomandăm ca explorările pe bicicletă din împrejurimile Enisalei să fie făcute cu propria bicicletă.

safari in delta

Lumea apelor

Din Lacul Razim puteți ajunge aproape imediat pe canalul Razim sau pe canalul Dunavăț, de unde aveți acces la lacul Dranov și la coasta Mării Negre.

Dincolo de Dranov puteți vizita complexul lagunar sau puteți intra în labirintul canalelor, în căutarea coloniilor de pelicani. Picnicul de prânz poate fi folosit de pasionații de pescuit, încercându-și undițele.

Puteți urmări, de asemenea, activitatea pescarilor care își trag plasele și năvoadele sau care își descarcă capturile de pește în bărci. La întoarcere puteți admira hergheliile de cai sălbatici.

Peste tot puteți face observări de păsări. Timp estimat (cu un picnic în Delta Dunării): 8 - 10 ore de safari autentic pentru explorarea apei și faunei sălbatice.

muntii macin

Peisaje străvechi

Munții Macin sunt printre cei mai vechi munți din Europa (fiind formați în partea a doua a paleozoicului).

Datorită vârstei și eroziunii, acești munți au înălțimi mai mici. Cu toate acestea, aspectul lor este destul de sălbatic și asigură aventura expediției.

Peisajele au o frumusețe sălbatică și unică, datorită formelor ciudate create de eroziunea rocilor de granit.

Turul are aproximativ 200 de kilometri
Durata estimată: 10 ore

Mașina proprie este necesară

Se asigură ghidaj oferit de rangerul din Parcul Național Macin

tur de manastiri

Biserici vechi

Cele mai importante trei mănăstiri se găsesc pe o distanță de doar 40 km.

În primul rând, Slava Rusă este diferită de celelalte două prin ritul vechi slavon, păstrat de-a lungul timpului cu mare mândrie de credincioși

Mănăstirea Cocoș este situată cu poalele unui deal înfășurat în parfumul pădurilor de tei. Prima atestare documentară a unei așezări religioase în acest loc este în anul 1679, când aflăm despre existența unei mănăstiri de pustnici.

Povestea Mănăstirii Celic Dere este legată de numele râului din apropiere - „Celik dere” (râul de oțel). Povestea spune că prima biserică a locului, construită cu aprobarea sultanului Abdul-Medgid, a dispărut cu mult timp în urmă distrusă de foc. A doua biserică a fost construită în anii 1840 și există și astăzi apărată de „râu de oțel”.

Timp estimat: între 4 și 5 ore cu mașina.

Coasta mării negre

Plaja Vadu

O plajă sălbatică unică, situată în apropierea rezervației Deltei Dunării.

ro_RORomână